Ulrika Sandén

Sommaren 2004 förändrades Ulrika Sandéns liv för all framtid. Hon blir diagnostiserad med en allvarlig hjärntumör samtidigt som hon blir övergiven av hennes kärlek. I boken ”…Och jag vill leva” berättar Sandén om sin kamp för att överleva, såväl kroppsligt som själsligt, med både allvar, värme och humor.

I ”Nuets förnöjsamhet” får vi följa Ulrika på en ny upptäcktsfärd. Bodil Jönsson, författare och professor emeritus vid Lunds universitet, har skrivit förordet: ”Redan själva föreställningen att det skulle kunna finnas en sådan mittemellan-existens, överfylld av både obegränsade möjligheter och oändlig ro och vila, gör mig nästan salig. Delar av detta mittemellan har Ulrika Sandén lyckats fånga i sin bok Nuets förnöjsamhet.”

– Nuets förnöjsamhet visar på ett alternativ till den ensamhet som många sjuka upplever, säger Ulrika Sandén, som utöver författare till böckerna också är doktorand i innovationsteknik, Lunds universitet.

Båda böckerna kommer att gå att köpa direkt av författaren under konferensen.

Ulrika Sandén är en svensk författare känd för att skriva utelämnade och ärligt om sitt liv. Hon har gjort en otrolig resa, från hjärncancer med stora kognitiva skador 2005 till att antas som doktorand vid Lunds Tekniska Högskola 2016. Båda dessa böcker är bakgrundsmaterial till hennes forskning. Du kan nå Ulrika Sandén direkt via mail: ulrika.sanden@design.lth.se.